Do aromatyzowania octu, do drobiu, omletów, sałat, ryb, sosów, do korniszonów. Może zastępować sól w kuchni, więc szczególnie polecany jest osobom z nadciśnieniem tętniczym. Zawiera min. kwasy organiczne, sole mineralne, witaminy A i C.
Dodany do ciężkostrawnych potraw z dziczyzny i baraniny, ułatwi trawienie potraw. Doskonale smakuje dodany do nabiału, cielęciny oraz drobiu (kilka szczypt estragonu dodanego do kurczaka wydobędzie z niego więcej smaku).
Świetnie komponuje się z takimi warzywami jak pomidory, ogórki, cukinia i kabaczki.
Pochodzenie: Polska
Produkt bez konserwantów!
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Waga: 25g (+/-1g)
W związku z używaniem na terenie zakładu selera, gorczycy, mleka i soji, prodkukt może zawierać śladowe ich ilości. Produkt suszony.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję