Suszone - suszone owoce goji wyglądają podobnie do rodzynek. Mogą być pomarszczone, niektóre są miękkie, inne twarde. Zazwyczaj przed konsumpcją są gotowane, chociaż można je spożywać jako suchą przekąskę o lekko cierpkim smaku. Jagody goji mogą być dodatkiem do napojów i wszelkich posiłków – są popularnym składnikiem zup oraz warzywnych potraw z ryżem.
Owoce goji ze względu na ogromną zawartość witaminy C, są trzecim na świecie jej naturalnym źródłem zaraz za południowoamerykańskim camu camu oraz australijską śliwką kakadu. W 100 gramach goji znajduje się aż 2500 mg dobroczynnej witaminy.
Pochodzenie: Chiny
Produkt bez konserwantów!
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Waga: 100g(+/-1g)
W związku z używaniem na terenie zakładu selera, gorczycy, mleka i soji, prodkukt może zawierać śladowe ich ilości. Produkt suszony.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzję